Събота, 01 Oct 2022
            
Политика

БСП тотално обнови Общинския си съвет в Горна Оряховица

  02.07.2020 12:00
БСП тотално обнови Общинския си съвет в Горна Оряховица

Силно обновен Общински съвет си избраха социалистите в Горна Оряховица на конференцията в понеделник. Половината от членовете на новия ОбС за първи път влизат в партийното ръководство. Изборът стана с тайно гласуване, като за 21-членния управителен орган имаше над 40 номинации. По право в ръководството влизат председателят на партията Огнян Стоянов, председателят на групата общински съветници инж. Георги Рачев и предеседателите на обединенията на младежи, жени и ветерани – Габриела Шилкова, Елена Григорова и Никола Николов. За останалите 16 места се бореха 35 кандидати. Най-много гласове са събрали Михаил Ченков и Мариянка Николова по 71 от 78 гласували. Емилия Иванова е със 70. И тримата са нови в ръководството. След това следват Павлинка Николова, Галина Тодорова, Милена Стоянова, Антон Паричев, Йордан Чейреков, Кольо Колев, Драгомир Маринов, Теодора Миновска, Мариян Марков, Веселин Хаджигеоргиев, Йордан Дончев, Невена Томова, Руси Бакалов.

Антония Кожухарова, Боянка Стоева, Дора Атанасова, Марина Костадинова и Даниела Костадинова бяха избрани в Контролната комисия. Неин председател ще е Антония Кожухарова.

Делегати на 50-я партиен конгрес ще са Огнян Стоянов, Габриела Шилкова, Емилия Иванова, Йордан Чейреков. С равен брой гласове са Павлинка Николова и Марияна Николова и тепърва трябва да се проучи какво предвижда устава в такъв случай, тъй като Горна Оряховица има квота от 5 делегати.


Ключови думи
БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати