Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Лекар от Трето вътрешно е в болница с пневмония и COVID-19

  02.07.2020 09:47
Лекар от Трето вътрешно е в болница с пневмония и COVID-19

Лекар от Трето вътрешно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” е приет за лечение с пневмония. Вече е излязъл и тестът му за коронавирус, който е положителен. Очакват се резултатите от тестовете на останалите медици в отделението, което бе затворено, след като се установи пациент с вируса миналата седмица.

Възрастен пациент от Лясковец е приет миналата седмица заради сърдечни проблеми в Трето, където се лекуват кардиологичните случаи. Пациентът не е имал никакви симптоми на респираторна инфекция, но когато все пак му правят тест за COVID-19, той излиза положителен. Веднага пациентът е преместен в Инфекциозното, а кардиоотделението е затворено за двойна дезинфекция. Междувременно са направени тестове на всички медици и персонал, който е контактувал с болния от Трето вътрешно. Двама медици са поставени под домашна карантина, заради симптоми на заболяването.

В началото на тази седмица лекар от отделението постъпва в Болницата с диагноза пневмония, а тестът му за COVID-19 е положителен. Очакват се останалите резултати. Болният лекар не е в тежко състояние, той няма други сериозни заболявания, така че трябва да се справи с болестта без усложнения, оптимисти са колегите му.

Имаме всички необходими предпазни средства, остава колегите да ги използват. Все пак никога нямаш пълна гаранция, че няма да се заразиш, колкото и мерки да се вземат, коментира шефът на Болницата д-р Иван Иванов.


Ключови думи
МБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати