Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Проведе се първото заседание на Областната комисия по преброяване

  30.06.2020 10:46
Проведе се първото заседание на Областната комисия по преброяване

В Областна администрация Велико Търново се проведе първото заседание на Областната комисия по преброяване 2021 г. във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищен фонд. 
Преброяването е най-мащабното и изчерпателно статистическо изследване в страната, което се провежда на всеки 10 г. За втори път в страната ни преброяването ще се проведе на два етапа – първият (22-31 януари 2021 г.) ще дава възможност за попълване на електронна потребителска карта, а във втория (1-15 февруари 2021 г.) ще се извършват посещения на домакинствата, сградите и жилищата от потребители.
Председател на комисията е заместник областният управител инж. Детелина Борисова. По време на заседанието бяха обсъдени и приети правилник за дейността на Областната преброителна комисия и организационен план-график за дейността на територията на област Велико Търново до края на Преброяване 2021.
На заседанието присъстваха Борислав Борисов - началник на отдел "Статистически изследвания - Велико Търново", Чавдар Михайлов - главен експерт ТЗ "ГРАО", Михаилка Григорова - главен експерт в отдел "Статистически изследвания - Велико Търново" и Виктория Обретенова - специалист Дирекция АКРРДС, Областна администрация.


Ключови думи
преброяване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати