Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Кметът на Свищов подписа договор за 1 388 170 лв. за благоустрояване на градска среда

  29.06.2020 12:23
Кметът на Свищов подписа договор за 1 388 170 лв. за благоустрояване на градска среда

Община Свищов е сред отличниците в България, изпълнили на 100% своята инвестиционна програма на обща стойност 16 818 684,82 лева. Договорирани и реализирани са всички заложени проектни предложения от основния списък проекти на Инвестиционната програма. С успешната им реализация, Свищов получи шанс да реализира и проект от резервния списък с обекти.
В през месец юни т. г. общинската администрация бе уведомена, че проектното предложение „Подобряване и реновиране на градска среда ул. „Патриарх Евтимий“ и ж. к. „Симеон Ванков“ в град Свищов е одобрено за финансиране и може да бъде реализирано.
Изпълнението на дейностите, включени в този допълнителен проект, ще допринесе за устойчивото развитие на град Свищов чрез създаването на атрактивна градска среда. Използвайки уникалната пространствена конфигурация на града, посредством този проект ще се повиши неговата привлекателност и конкурентоспособност, с оглед осигуряване на по-добро качество на живот, достъп до основни услуги и нови възможности за икономическо и социално развитие.
Реализирането на обекти за благоустрояване на градската среда е определено като приоритет за общинската администрация, тъй като се представя цялостна концепция, свързана с преосмисляне ролята на междублоковите пространства като част от живота на местната общност. Целта е да се постигне балансирано съотношение между градоустройствени, рекреационни, средообразуващи и защитни функции, както и да се продължи изграждането на зони за отдих и спорт.
Този проект ще е естествено продължение на вече реализираните дейности в обхвата на улици и междублокови пространства в ж. к. „Младост“ и ул. „Черни връх“ по вече изпълнен проект по ОПРР през 2018 г. Фокус в бъдещите мероприятия е облагородяване и реновиране на зони както следва: от ул. „Черни връх“ към кв. „С. Ванков“ и от пл. „Хан бъчва“/ ул. „П. Евтимий“ – посока МБАЛ.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на обща стойност 1 388 170,00 лева, като планираните дейности ще стартират през месец юли 2020 г.


Ключови думи
Инвестиционна програма Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати