Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Във Велико Търново протестират срещу презастрояването по Черноморието

  24.06.2020 14:36
Във Велико Търново протестират срещу презастрояването по Черноморието

Протест срещу презастрояването по Черноморието ще се проведе утре във Велико Търново. В 18.30 ч. пред паметника „Майка България“ започва „Да спрем бетонофренията! Природа за нас и децата ни!“. Протестът е изцяло граждански и е с подкрепата на сдруженията „Да запазим Корал“ , „Бетономорие“ , „Асоциация на парковете в България“. По същото време ще протестират и в София, Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Пазарджик, Пловдив и Русе.
„Алчността е на път да заграби и унищожи прекрасната ни природа. Примерите станаха ежедневие, наглостта и арогантността - норма. От нас зависи да спрем унищожаването на природата ни. Презастрояването е официално заложено от корумпирани управници и тепърва предстои да се развие в страховити размери. По плажовете е законно да се бетонира, но е забранено да се къмпира. Некадърността на управниците да регулират свободното къмпиране води до забраната му за цялата територия на страната.
Трябва да ги спрем и запазим правото си да се наслаждаваме и почиваме сред девствената природа. Далеч от мръсните канали, бетона и шумните заведения.
От всички нас зависи! Елате и и се включете в протеста“, казват организаторите и молят всички участници да спазват дистанция и да носят лични предпазни средства.


Ключови думи
протест Черноморие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати