Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

Играчите на „Етър“ и проф. Камарашев се разминаха, той говори с треньора и обеща заплати за май

  23.06.2020 15:20
Играчите на „Етър“ и проф. Камарашев се разминаха, той говори с треньора и обеща заплати за май

Срещата, която футболистите на “Етър” поискаха за 12 ч. с председателя на УС проф. Георги Камарашев, пропадна. Играчите го чакаха в съблекалнята до 12:40 ч. и си тръгнаха, тъй като имат свои ангажименти, информира http://sport-vt.com/.
Проф. Камарашев дойде десет минути по-късно на стадиона – в 12:50 ч. и успя да разговаря със старши треньора Петко Петков и административните директори Страцимир Тинчев и Стефан Атанасов.
След края на срещата той даде брифинг, на който обяви, че заплатите за месец май ще бъдат изплатени още днес. Днешните тренировки пропаднаха след бойкота на играчите, следващата е насрочена за утре от 18:30 ч. Какво ще се случи дотогава, ще стане ясно от развитието на събитията.
Иван Петков:
(нападателят говори пред медиите малко преди да си тръгне и преди идването на проф. Камарашев)
“Исканията ни са да ни изплатят възнагражденията – премии, една заплата, повечето момчета имат да плащат по пет наема. Трябва да дойде някой от ръководството и да каже какво се случва. Ние сме обидени, защото вчера преди важния мач никой не се появи да ни каже какво се случва, да ни надъха… Снощи повлия и всичко случващо се в последните седмици. Не се получи мачът, но това е съвкупност от много натрупани неща. Момчетата сами си плащат инжекциите, само за да могат да играят. На терена винаги сме си оставяли душата.
Нишката се къса с ръководството, все пак имаме семейства и деца и си трошим краката за клуба. Чакахме г-н Камарашев да се появи, но явно имат ангажименти в общината, надявам се утре да ни каже какво са решили. След като говорим с него, целият отбор ще прецени какво ще правим оттук-нататък. Ние сме всички заедно, не сме скачали срещу треньора, всички искаме “Етър” да остане в Първа лига.”
Ето какво казаха след срещата проф. Георги Камарашев и Петко Петков.
Проф. Георги Камарашев:

“Всеки има право на искания, но степента на удовлетворяването им зависи от много други фактори. Ще положим усилия поетапно да задоволим исканията им. Има решение, но не може да стане с магическа пръчка. Същото става и в световни грандове.
Когато дойдох на стадиона, играчите вече си бяха тръгнали, но имах разговор с администрацията и с треньора Петко Петков. Обсъдихме нещата, Петков е изключително разумен човек. В последните години съм работил с няколко треньори, по-разумен човек от Петко Петков не съм виждал.
Що се отнася до играчите, да се тръгва само с “дайте” обаче не може да стане. В целия свят има вододел до коронавируса и след него, никой не знае колко време трябва да се нормализират нещата.
Имаме налични финансови средства, след малко ще изплатим заплатите за май. Имаме задължения към НАП и договореност с тях, която спазваме. Остава да получат две премии и за квартири, които са общо около 30 000 лв., те не са налични, но разчитаме на великотърновския бизнес да ни подпомогне.
Не е имало нарушаване на комуникацията между нас и играчите. Не може да ми кажат, че искат с мен среща в 12 ч. и изведнъж да оставя важни обществени поръчки. Ако футболистите очакват аз да вървя от човек на човек да ги мотивирам, това няма да стане, имам си и други задължения. Ако те са професионалисти и подхождат така към спорта, няма в трудни моменти да извиват ръцете на ръководството преди всеки мач. Очаквам да подновят тренировки.
Знаете какви мачове предстоят, възможно е “Етър” да остане, възможно е и да изпадне. Снощи имаше негативен резултат. Ако мотивацията е равна на финикийски знаци, могат да се обяснят тези неща. “Етър” ще го има.”
Петко Петков:
“Ясно е, че има забавени плащания, явно това им дойде на футболистите в повече. Решението е колективно на целия отбор. Какво да ви кажа? Те са си в правото, полагат много труд и усилия, въпреки че загубихме последния мач. Надявам се нещата по-бързо да се оправят и стабилизират.
Проф. Камарашев дойде, дадоха уверения от Общината, че нещата ще се стабилизират. Силно се надявам нещата да се успокоят и отборът да продължи да тренира, защото не сме загубили шансовете си за оставане в групата.
Ако ви кажа, че е лесно да ги мотивирам, ще ви излъжа. Но аз съм човек, който е поел ангажимент към клуба, и да не взема една стотинка до края на сезона, пак ще бъда тук в “Етър”. Но пак ще кажа, че играчите са истински мъже, въпреки проблемите тренираха и играеха в мачовете всеотдайно, това мога да го гарантирам. Мисля, че въпреки всичко ние имаме сили като клуб и организация да се справим със ситуацията и да продължим участието си в Първа лига.
Следващата тренировка е утре вечерта. Не ми се коментират финансовите въпроси, защото аз съм наравно с отбора, на мен също дължат пари. Най-важното е да се организират нещата, аз съм оптимист, може би последният оптимист в “Етър”!.


Ключови думи
Етър Камарашев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати