Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Трима художници от СУ „Вичо Грънчаров” рисуваха божури, за да подкрепят опазването им

  22.06.2020 10:14
Трима художници от СУ „Вичо Грънчаров” рисуваха божури, за да подкрепят опазването им

Признание за таланта и труда на Павлина Станчева, Алексей Ангелов и Васил Димитров от IV клас в СУ „Вичо Грънчаров” дойде от Божурище. Младите творци Алексей и Васил пресъздадоха красотата на дивите божури чрез компютърни рисунки, а Павлина чрез акварел за конкурс, чиято цел е да помогне за опазването на дивите божури.

Конкурсът е насочен към деца и ученици до 16 години от цяла България и има за цел да запознае малките творци с красивите диви божури и нуждата от тяхното опазване. Организира се за втора поредна година от Детско Творческо Ателие към НЧ „Христо Ботев 1934” в град Божурище със съдействието на Асоциация на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие.

Освен добри художници Павлина Станчева и Васил Димитров са и много любознателни. Това са едни от най-активните участници в читателският клуб „Млади оценители” създаден от две години към училищната библиотека със съдействието на Вал Стоева към „Бисерче вълшебно”. Тяхната любов към книгата допринесе за активиране и на техните съученици за участие в „Книгоходец” -предизвикателството към учениците, които четат сами за да изминат заедно 40075 книгометра в прочетени страници – точно толкова, колкото е обиколката на земното кълбо по екватора.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров божури
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати