Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

Младши посланици на ЕП от СУ „Ангел Каралийчев“ в Стражица обсъдиха с евродепутати приоритети за Европа след COVID-19

  19.06.2020 14:42
Младши посланици на ЕП от СУ „Ангел Каралийчев“ в Стражица обсъдиха с евродепутати приоритети за Европа след COVID-19

Младшите посланици на Европейския парламент от СУ „Ангел Каралийчев“ в Стражица Есил Айханова, Преслав Николов, Георги Костов и Стефан Стамов днес присъстваха на виртуалната среща с членове на Европейския парламент под наслов „Приоритетите за Европа след COVID-19“. В срещата взеха участие евродепутатите Андрей Ковачев (ЕНП) и Цветелина Пенкова (С&Д). Модератор на срещата беше ръководителят на Бюрото Теодор Стойчев.
Срещата се проведе в платформата Zoom. След откриването й се засегнаха отново въпросите с бюджета, програмите Еразъм и пътуването между дръжавите на Европейския съюз, Великобритания и "Брекзит"; за студентите, които ще учат в чужбина през 2020/2021г и таксите за обучението им. След това се задаваха въпроси от младши и старши посланици, като част от въпросите бяха в платформата Slido (www.sli.do), а други в чата на събранието. Един от въпросите бе „Справихме ли се с дезинформацията, това, което имаме за цел ние, Младшите посланици , да предоставим актуалната информация , справихме ли се и ще продължаваме ли да се справяме?“.
Отговор на Андрей Ковачев: ,,Първия fakenews беше Троянският кон, но той засягаше само едно нещо - гр. Троя. Сега всяка новина достига до много хора заради интернет. В това няма краен победител, това е постоянна надпревара между фактите и разпространяването на дезинформационни кампании”.
Въпрос към Цветелина Пенкова и нейният отговор: „В Европа всички влязохме и ще излезем по едно и също време, в световен мащаб ще има много проблеми, защото в някои други държави извън ЕС икономиката е слаба и не получават помощи от никъде".


Ключови думи
СУ "Ангел Каралийчев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати