Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Темида

Разследват трима за жестокост към животно в Лясковец

  18.06.2020 15:55
Разследват трима за жестокост към животно в Лясковец

Прокуратурата в Горна Оряховица наблюдава досъдебно производство, образувано днес за причинена противозаконно смърт на гръбначно животно с проявена жестокост. В любителски видеоклипове, разпространени в социалните мрежи, е заснето нападението и умъртвяването на домашна коза  от две кучета с предполагаема  порода питбул.
Умъртвяването  на животното е извършено в началото на юни т. г. в Лясковец, в стопански постройки. Умъртвяването е организирано от три лица – пълнолетен и двама непълнолетни, които предварително са откраднали домашната коза, с цел да бъде дадена на двата питбула. Кучетата са собственост на семействата на двамата непълнолетни, като не са регистрирани по предвидения в закона ред. Към момента е установено, че единият питбул междувременно е продаден на трето лице, а вторият питбул е укрит. Провеждат се действия по откриването му и предприемането на адекватни грижи за него.
Разследването продължава под  наблюдението на Районна прокуратура - Горна Оряховица. Извършителите ще бъдат привлечени като обвиняеми.
Чл. 325 „б“ , ал.1 от НК предвижда за такова престъпление наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1 000 лв. до 5 000 лв.


Ключови думи
питбули Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати