Сряда, 05 Oct 2022
            
Култура

Превръщат двора на Клуба на културните дейци във Велико Търново в киносалон

  17.06.2020 10:05
Превръщат двора на Клуба на културните дейци във Велико Търново в киносалон

Клуб TAM и Община Велико Търново отварят Клубът на културните дейци във Велико Търново за провеждането на четири прожекции на ново българско кино. Прожекциите са от 21:30 часа и са част от дългогодишната инициатива на Сдружение ВТ Ивентс и клуб ТАМ за представяне на фестивално кино във Велико Търново.

Подбраните филми са базирани на истински истории и показват хора, взели съдбите си в свои ръце и смело борещи се с предизвикателствата, пред които ги изправя животът. И четирите сюжета са изключително интересни и актуални, а подходът на представянето им е забавен.

Събитията са подкрепени от Община Велико Търново и са част от културния календар на града за месеците юни и юли. Входът за прожекциите е свободен, с възможност за доброволно дарение.

Ето и програмата:
18 юни, "От Кремона до Кремона" (2016) 75 min., режисьор е Мария Аверина. "От Кремона до Кремона" е филм за избора. Едно емоционално пътуване – към града на мечтите, към бъдещето на лютиерското изкуство, към истинската същност на хората, посветили се на този уникален занаят-изкуство.

На 25 юни юни е ред на "Калин и отбора на затвора" (2018) 64 min., режисьор Петко Гюлчев.
Заснемането на „Калин и отбора на затвора“ продължава пет години, а основната локация е затвора в Казичене. Документалната творба разказва за усилията на един мъж да преобърне ценностната система на хора, които се смятат за утайката на обществото. Според главния герой Калин си заслужава да прескочиш границите на системата, за да откриеш скритите таланти зад решетките. Неговата цел е: „Поне един от сто да излезе от калта“.

На 2 юли ще бъде излъчен "Ром Кихот" (2013) 62 min., с режисьори Нина Пехливанова и Петя Накова. "Ром Кихот" пренася в Кюстендил, където чрез срещите с четирима колоритни герои и от по-бедната, и от по-заможната част на ромската махала, навлизаме в микросвета на будещите силно противоречиви чувства наши съграждани. Принудени да живеят в две паралелни вселени, хората от махалата имат същите проблеми, с които се сблъсква средностатистическият българин, само че при тях са утежнени и от фактора етнос.

"Котка в стената" (2019) 92 min. На режисьорите Мина Милева и Весела Казакова ще се завърти в Клуба на културните дейци на 9 юни. От дуета Мина Милева и Весела Казакова досега сме гледали документалните провокации “Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС” и “Звярът е още жив” и игралният им дебют донякъде запазва тези качества.

„Котка в стената“ e политически некоректна комедийна драма, чието действие се развива в общински блок в Лондон. Българско семейство влиза в тежък конфликт с живеещите на социални помощи свои съседи заради изоставена котка. Докато спорът се разгаря, зрителите виждат непозната, разяждана от противоречия Великобритания.
При лоши метеорологични условия дните на прожекциите ще бъдат сменени. Най-актуална информация се помества на страницата на ТАМ във Фейсбук – https://www.facebook.com/TAMVELIKOTARNOVO/
Клубът на културните дейци се намира на ул. „Велчо Джамджията“ 16.

Сн. организатори


Ключови думи
Клуб ТАМ Клуб на културните дейци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати