Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

Горнооряховският „Локомотив” също скочи срещу законопроекта на Валери Симеонов за хазарта

  16.06.2020 11:11
Горнооряховският „Локомотив” също скочи срещу законопроекта на Валери Симеонов за хазарта

След като редица спортни клубове се обявиха срещу законопроикта на Валери Симеонов, който предвижда затварянето на игралните зали извън големите хотели и курортите, горнооряховският „Локомотив” също излезе с позиция. В нея се казва:

От ръководството на ОФК „Локомотив” (Горна Оряховица) искаме да изразим следната позиция относно Законопроекта с изменение и допълнение за закона за хазарта номер 054-01-50 внесен в Народното събрание на 4 юни 2020 година от депутата Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага затварянето на всички игрални зали и прекратяване на дейноста им (чл. 4, ал. 4). Ясно е на всички, че хазартните фирми са в помощ на много спортни клубове, както е и в нашия клуб. Предоставените спонсорни средства от тяхна страна са от изключително важно значение за клуба ни. ОФК „Локомотив” (ГО) е клуб, който в последните години се утвърди, като един от добрите отбори във Втора Професионална лига, а преди това през годините и в А, и Б група.

В ДЮШ на ОФК “Локомотив” (ГО) тренират около 200 деца, състезаващи се във всички редовни първенства към БФС. Безспорен факт е, че нашият клуб е дал на родния футбол големи имена от далечното и близкото минало. ОФК “Локомотив” (ГО) е един от малкото клубове в България, запазил своята автентичност, отбор, който може да напълни своя стадион.

Надяваме се законопроекта да бъде преразгледан и да се вземат необходимите решения, които няма да се отразят на хазартните фирми, за да продължат да бъдат в помощ, като спонсори в тези трудни времена на спортните клубове, в частност и на нашият футболен клуб.

С уважение,
ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица)

 


Ключови думи
ОФК Локомотив хазарт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати