Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

С „Принцесата и граховото зърно” продължава „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ”

  13.06.2020 07:41
С „Принцесата и граховото зърно” продължава „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ”

„Принцесата и граховото зърно” по Андерсен е спектакълът на театър „Весел”, който ще бъде представен  тази събота, 13 юни от 11.00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“. Постановката е дело на Тодор Вълов, сценографията, куклите и костюмите са на Емелияна Тотева, а музиката – на Елена Методиева. Тодор Вълов е автор на песните. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.
Спектакълът „Принцесата и граховото зърно“ е представян на фестивали в Суботица (Сърбия), Брашов (Румъния), Тирана (Албания), Бурса (Турция), както и на Международния театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ в Пловдив. На театралния фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол Елка Баланова и Веселин Василев печелят награда за актьорски дует. Призът за ролите им в спектакъла е присъден лично от световноизвестния театрален историк, критик и драматург професор Борис Голдовский.
„ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” и предстоящият през юли и август Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитията са от културния календар на Общината. Пиесите от двата форума ще се играят всяка събота до 29 август включително. Всички представления ще са с начален час 11,00. Входът е свободен.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати