Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Темида

Още двама са осъдени за нарушаване на карантина

  09.06.2020 15:08
 Още двама са осъдени за нарушаване на карантина

По досъдебни производства на Районна прокуратура – Велико Търново, взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново, бяха осъдени двама  души за нарушаване на карантинните мерки.
 
След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Велико Търново, ТО Елена, бе осъдена Г. Н. Жената е призната за виновна за това, че на 29.04.2020 г., не изпълнила  задължението да не напуска дома си в Златарица, а пребивавала на обществено място. Наложено ѝ е наказание една година пробация с пробационни мерки –  задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител.
 
Съдът е одобрил също споразумение, постигнато между РП - В. Търново и защитника на Р.М. В периода 11.04.2020 г. - 24.04.2020 г., вместо да е в дома си в Раданово под карантина след прибиране от Нидерландия, М. напуснал България и пребивавал в кралството. Наложено му е наказание една година пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото  в размер на 100 часа в рамките на една година.
Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.


Ключови думи
карантина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати