Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Силно енергийно поле зарежда търновци в местността зад Старческия дом

  07.06.2020 07:29
Силно енергийно поле зарежда търновци в местността зад Старческия дом

Жителите на квартал „Бузлуджа“ и тези от „Зона Б“ често ползват хълма зад Старческия дом за разходка. Много от тях развеждат домашните си любимци, а през нощта младежи се събират на групи и оставят след себе си кенчета от бира. До тук всичко звучи нормално и в реда на нещата за всяка зелена площ в град като Велико Търново.
Мястото обаче имало силно енергийно поле. Всички, които посещавали местността, се чувствали заредени през целия ден и буквално получавали приток на енергия в телата си, твърдят местни жители.
Не случайно хората от близкия Дом за възрастни хора често се разхождали там и твърдели, че всеки път се чувствали много по-жизнени. Част от тях правели и упражнения насред поляната под ръководството на преподавателя от Великотърновския университет Стоян Долапчиев, който е председател на Клуба за здраве към РЗИ. Рехабилитацията на същото място провеждали много болни хора, включително поразени от инсулт и с други физически затруднения.
Местни жители твърдят, че там своя ритуал паневритмия извършвали и от местното Бяло братство във Велико Търново. Последователите на Петър Дънов не случайно избрали мястото.
Всъщност хълмът наподобява копито, като равната му част е с размер от около 4 декара. Някога там имало доста дървета, но били изсечени, за да се образуват пасища. Преди 44-та година местността била ползвана и за ниви от жителите на Чолаковци. После те станали част от ТКЗС и се обработвали до началото на 60-те години, след което били изоставени, разказват местни жители. След връщането им на собствениците били продадени на не особено високи цени.
След промените терените се оказали в агломерацията на града, имат водоснабдяване и електричество, затова предизвикали интереса и на бизнеса. Инвестиционни намерения за разработване на терена имал местен търновски бизнесмен. По-късно земите били продадени на гръцки предприемач, които имал желание да строи, но и той се отказал.
За момента енергийното поле в района явно спасява местността от застрояване, но предвид разрастването на града, едва ли това ще продължи дълго. Дотогава местните могат да се радват, ако не на мистиката около терена, то поне на една красива зелена местност.


Ключови думи
Старчески дом
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати