Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Павликени се поклони пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

  02.06.2020 09:22
Павликени се поклони пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

С възпоменателна церемония, минута мълчание, поднасяне на венци и заря Павликени отбеляза 144 години от гибелна на поета и революционер Христо Ботев. На официалното поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата и независимостта на България, присъстваха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо Кавалски, общински съветници, общественици и гости. На площад „Свобода“ бяха граждани, дошли да почетат паметта на националните герои. По време на официалното събитие бяха спазени всички разпоредби за безопасност на присъстващите.
„Отбелязваме тази дата в годината, в която се наложи да дадем малко от свободата си в името на това цялата наша общност да се спаси от непознат досега враг. Нека си спомним за стотиците храбреци, които се бориха, за да имаме днес свобода и човешки права“, каза в официалното си слово инж. Манолов. Той цитира и думите на големия поет и революционер „Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата".
„Преди 144 г. народът ни преживява национален подем, през който множество хора повярват в идеята за свобода и решават на всяка цена да я постигнат. Паметта на всички тези храбри наши предци почитаме днес“, допълни още градоначалникът.
Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и други обществени и политически организации. В края на честването градският площад бе озарен от традиционната за този ден заря.


Ключови думи
Павликени Ботев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати