Събота, 08 Oct 2022
            
Спорт

Хандбалната федерация прекрати първенствата за мъже и жени, „Локо” е шести при мъжете, жените на „Етър” са втори

  01.06.2020 16:30
Хандбалната федерация прекрати първенствата за мъже и жени, „Локо” е шести при мъжете, жените на „Етър” са втори

Българската федерация по хандбал взе решение да прекрати първенствата на „А” и „Б” група за мъже и жени. Класирането преди прекъсването на шампионатите заради пандемията от коронавирус и извънредното положение е обявено за крайно.

Така варненският „Локомотив“ за четвърти пореден път печели шампионската титла при мъжете. Вицешампион е отборът на „Пирин 64“ (Гоце Делчев), а бронзовите медали са за „Осъм“ (Ловеч). Хандбалистите на „Локомотив” (ГО) са шести.

При дамите за трета поредна година златото е за тима на „Бъки“ (Габрово), който печели и купата на страната. Подгласник на шампиона е отборът на „Етър 64“ (Велико Търново), а бронзът, за пръв път в историята на клуба, отива при ОФК „Поморие“.

Финалният турнир от Купа България при мъжете няма да се проведе.

Решение за първенствата на подрастващите още не е взето. Изчаква се становището на Министерството на младежта и спорта и дали ще бъде позволена състезателна дейност за децата. Ако и техните първенства бъдат прекратени, 19-годишните младежи на „Локомотив” ще се поздравят с поредния си дубъл – титла и купа. В зоналните първенства на децата отборите на „Локо” при 12 и 14 г. са временно на второ място, а 11-годишните водят в своята възраст.

Новото първенство ще се поднови в края на септември за мъже и жени. Дотогава за тях състезания не се предвиждат.

„Локомотив” поднови тренировъчния процес за всички гарнитури на подрастващите до младежи включително. Подготовката ще продължи до края на юни, след което младите хандбалисти излизат във ваканция.


Ключови думи
хандбал
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати