Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Осигурено е модерно медицинско оборудване за бъдещия Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване в Свищов

  28.05.2020 11:34
Осигурено е модерно медицинско оборудване за бъдещия Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване в Свищов

Преустроената и ремонтирана сграда по проект „Създаване на нова социална услуга „Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване” се оборудва с модерно, отговарящо на най-новите стандарти медицинско обзавеждане. За сградата на ул. „Княз Борис І“ № 36 в гр.Свищов вече е осигурено обзавеждане и оборудване, което отговаря изцяло на утвърдените от Министерство на труда и социалната политика функционални изисквания и насоки за изграждане на инфраструктура и е съобразено с релевантните европейски документи за деинституционализация и живот в общността.
Сред медицинските изделия са 2 броя мобилни лифтове за пациенти, 3 броя ролборд и електрическа масажна кушетка. Доставени са  още 15 броя електрически болнични легла с пет функции, специални болнични матраци, 15 бр. болнично шкафче с маса за хранене, медицинска кушетка, посетителски пейки и др. Освен това е осигурено съвременно обзавеждане за създаване на среда, близка до домашната - телевизори, система за домашно кино и DVD плейър, мека мебел и др. Те ще допринесат за постигане на основната цел на Община Свищов - да изгради социална инфраструктура, допринасяща за предоставяне на нови, качествени социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора в невъзможност за самообслужване.
Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, Приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура“, процедура „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания“. Общата  стойност на проекта е 804 337, 32 лв., в т. ч. от Европейски съюз - 447 117,90 лв. и национално съфинансиране - 78 90,17 лв. Период на изпълнение на всички заложени дейности е 18 месеца. Очаква се  да приключи  до 15.07.2020 година.  
Собственият принос на Община Свищов е 278 316,25 лв.


Ключови думи
оборудване Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати