Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Детските градини и детската ясла в община Павликени отварят на 1 юни

  27.05.2020 15:05
Детските градини и детската ясла в община Павликени отварят на 1 юни

Всички детски градини и детската ясла в община Павликени отварят отново врати на 1 юни. Решението на кмета инж. Емануил Манолов е обсъдено с Общинския кризисен щаб и с директорите на детските градини и е съгласно издадената заповед от министъра на здравеопазването.
Приемът на деца във всички детски градини и детската ясла ще се организира при максимална пълняемост на групите до 14 деца.  Посещението на детска градина е допустимо само за деца, които са записани в съответната детска градина през учебната 2019-2020 год. и редовно са я посещавали.
Еднократно, преди възстановяване на посещението, е необходимо родителите да подпишат информирано съгласие по образец, с което да декларират, че са запознати и ще спазват новите правила за работа на детското заведение.
Организацията на работа в детските градини и детска ясла на територията на община Павликени в условията на извънредна епидемична обстановка ще се извършва при стриктно спазване и прилагане на Мерките за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли след възстановяване на приема на деца.
Първостепенно значение в работата на детските градини и детска ясла на територията на община Павликени е опазването и защитата на здравето и безопасността на  децата. В условията на извънредна епидемична обстановка спазването на строги правила и процедури от различните участници в процеса е предпоставка за възобновяване на дейността на тези звена. Затова Община Павликени е подготвила своя методология за организиране на дейностите, която е предоставена за изпълнение на директорите.
Преди възобновяването на занятията, сградите и прилежащите площи към тях ще бъдат дезинфекцирани. Това се отнася и за всички предмети и играчки в занималните. Дворовете на детските градини и яслата са почистени и обработени срещу кърлежи и насекоми.
Осигурена е ежедневна повърхностна дезинфекция (с акцент върху точките в контакт с ръце) с минимална честота четири пъти дневно за дните, в които функционират детските градини и яслата.
Медицински специалисти или упълномощени и предварително инструктирани лица ще извършват сутрешен филтър на всички отворени входове на сградите. Ежедневно преди влизане в заведението се измерва температурата на всяко дете и се извършва дезинфекция на ръцете. В случай на температура, по-висока от 37,3 градуса, и/или признаци на заболяване, детето няма да бъде допуснато в сградата. Родителите му ще бъдат уведомени, а детето - насочено незабавно към личния лекар за проследяване на състоянието му. Не се допуска влизането на придружителите на децата в сградата на детските заведения.


Ключови думи
детски градини Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати