Събота, 01 Oct 2022
            
Темида

Рецидивист получи 2 г. за кражба, издирват съучастника му

  27.05.2020 12:54
Рецидивист получи 2 г. за кражба, издирват съучастника му

По внесен в съда обвинителен акт на Районна прокуратура – В. Търново, осъдиха рецидивист на две години лишаване от свобода за извършена поредна кражба.
К. Г. е признат за виновен за това, че на 25.04.2019 г. във Велико Търново, заедно с К. Т., проникнал в избено помещение и отнел инструменти на обща стойност 601,28 лева.
Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер и в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в Затвора в Ловеч по друго дело. К. Г. и К. Т. били в приятелски отношения. Вечерта на 24.04.2019 г., докато двамата били на гости при свой познат, решили да вземат инструменти от маза, от която К. Т. бил вече извършил кражба на месо. По път към жилищната кооперацията с  набелязаната маза, направили опит да разбият кафе-автомат, но не успели.  Проникнали в сградата, а след това от мазата откраднали инструменти и велосипед. Впоследствие продали част от вещите.
Обвиняемият К. Т. е обявен за общодържавно издирване и материалите по отношение на него са отделени в друго досъдебно производство.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Велико Търново.


Ключови думи
рецидивист
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати