Неделя, 02 Oct 2022
            
Култура

Съставите на НЧ „Напредък 1869” възстановяват дейност с концерт на 1 юни

  27.05.2020 11:28
Съставите на НЧ „Напредък 1869” възстановяват дейност с концерт на 1 юни

Първоюнски концерт за всички деца и техните родители подготвят съставите на НЧ „Напредък 1869”. Спектакълът, в който ще участват солисти на почти всички състави – вокалните школи на Аделина Колева и Стела Дойкова, театралите на „Алтернатива”, фолклорните групи и балета, ще е на 1 юни от 17:30 часа на стъпалата пред Читалището. Мястото е символично. Въпреки че читалищните състави вече имат право на дейност и на закрито, те са избрали да излязат пред сградата, за да покажат на целия град, че Читалището е живо и отново кипи работа след повече от два месеца забрани.

Ще се включат и няколко специални гости, които са започнали творческия си път от школите на НЧ „Напредък 1869” – Нора Караиванова, Богомил Бонев и Преслава Кръстева.

Заедно ще кажем Чао на короната и забраните и Здравей, Читалище. Концертът е за всички читалищни деца и за всички малки и пораснали деца на Горна Оряховица. Нека бъдем отново заедно, призовават организаторите от НЧ „Напредък 1869”.

Читалищната дейност беше сред най-потърпевшите от ограниченията на извънредното положение. От 13 март до преди дни дейността на школите бе напълно блокирана. Постепенно всички читалищни състави подновяват дейност първо с индивидуални репетиции, а вече и с колективни занимания.


Ключови думи
НЧ "Напредък 1869"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати