Петък, 07 Oct 2022
            
Общество

Илия Ников от ОУ „Иван Вазов” е втори в национално състезание за млади учени

  24.05.2020 14:22
Илия Ников от ОУ „Иван Вазов” е втори в национално състезание за млади учени

Само на точка от победителя в първия онлайн турнир "ScienceMeUp" остана седмокласникът на горнооряховското ОУ „Иван Вазов” Илия Ников. Това е поредното престижна класиране в национални състезания на момчето, което преди това постигна най-доброто класиране в областта на олимпиадите по физика и химия.

Първият online турнир "ScienceMeUp", включващ четири отделни състезания по математика, физика, химия и биология за ученици от 5 до 7 клас, се проведе на 2 и 3 май 2020 г.

В продължение на 36 часа участниците имаха възможност да решават задачи от любима за тях наука по избор и да задоволят състезателния си дух и научно любопитство. Всеки участник имаше право да се регистрира най-много за участие в две състезания.

Седмокласникът Илия Ников от ОУ „Иван Вазов“ се включи в състезанията по физика и химия. Той попадна сред десетте финалисти след първия етап на турнира в област физика, в конкуренция от 38 участници от цяла България. Във втория етап на състезанието се проведе събеседване между финалистите и членовете на комисията върху задачите от първи етап. Илия събра 59 точки – една по-малко от максимално възможния резултат. Това му отреди второто място в турнира.

В онлайн турнира участваха и седмокласничките Кристина Илиева, Дияна Петрова, Ани Ганова и Йоана Димитрова. Те постигнаха  много добри постижения в състезанията по химия и биология.

Организаторите предоставиха необикновена възможност на участниците в турнира "ScienceMeUp" да се докоснат до науката и да покажат знания и умения по време на извънредно положение, без да се налага да излизат извън дома. Вярваме, че всички участници в онлайн турнира ще бъдат гордост и за средните училища, в които ще продължат своето образование, споделят преподавателите на младите учени от ОУ „Иван Вазов”.

 


Ключови думи
Илия Ников ОУ Иван Вазов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати