Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Необикновен празник в едно необикновено училище: Над 200 ученици на ОУ „Иван Вазов” празнуваха заедно 24 май, макар и чрез „Тиймс”

  24.05.2020 14:02
Необикновен празник в едно необикновено училище: Над 200 ученици на ОУ „Иван Вазов” празнуваха заедно 24 май, макар и чрез „Тиймс”

„Върви, народе възродени“ озвучи двора на ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица и околностите му, а точно в 9,00 часа с химна на Република България официално започна и празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост. Честта да вдигне трибагреника се падна на Илия Ников – ученика, постигнал най-много успехи през тази учебна година.    

Класна стая в платформата Microsoft Teams, която от няколко месеца се използва за обучение на 537-те ученици от ОУ „Иван Вазов”, в този ден се превърна в своеобразна сцена за изява на таланта, знанието и духовността.

Ученици, учители, родители и гости се потопиха в магията на празника чрез разнообразна и вълнуваща литературно-музикална програма и виртуална художествена изложба.

Празничната програма започна с химна „Върви, народе възродени”, издигане знамето на Република България, слово на г-н Иван Момъков – директор на ОУ „Иван Вазов”.

Специален гост на тържеството бе г-жа Марта Николова – старши експерт по организация на средното образование, към РУО Велико Търново, която също отправи своите благопожелания към над 200 участници в събитието.

Завладяващи бяха стиховете, рецитирани от Ралица Кованджиева от 3 „а” клас, Илина и Християн Бояджиеви от 1 „б”; прочитът от Ванеса Илиева от 5 „а” клас на „Азбучна молитва”;  песента „Златни букви“, изпята от Стефани Маринова от 1 „б”.

Словесен и музикален поздрав към всички отправиха и  Ивайло Колев от 7 „а” клас, Кристина Илиева от 7 „в”, Никол Илиева  от 6 „а”, Сияна Величкова, Ванеса Илиева, Анна-Мария Мамучевска и Йоана Китова от 5 „а” клас.

Във финала на празничната програма бе оповестен резултатът от училищния литературен конкурс на тема: „Необикновеното училище”. Победителите в конкурса прочетоха творбите си и отправиха своите предизвикателства и послания към всички от екрана на своя компютър.

За празничното настроение и приповдигането на духа допринесе и обзорното представяне на мажоретния състав на ОУ „Иван Вазов”- „Българче”, превърнал се в емблема на училището.

В деня на най-светлия български празник - 24 май, за пореден път директори, ученици, учители, родители и приятели на ОУ „Иван Вазов” показаха, че заедно могат всичко. Въпреки предизвикателствата на времето, когато е съхранена жаждата за знание и наука, духовността продължава да живее!

 

 

 


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати