Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Инж. Добромир Добрев: Честит празник на словото, на духа, на културата

  24.05.2020 07:41
Инж. Добромир Добрев: Честит празник на словото, на духа, на културата

Уважаеми представители на науката, културата и изкуството,
Директори и учители,
Скъпи ученици,

Поздравявам Ви по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май!
Този светъл празник е посветен на почитта пред делото на светите братя Кирил и Методий, на всички духовни радетели, съхранили през вековете нашата словесност и култура, както и на тези, които със своя неуморен труд и творческа енергия продължават делото им, за да ни дарят с духовни сили и културен разцвет.
С гордо вдигнати глави честваме 24 май – озарен от щастливи усмивки, обсипан с цветята на нашата признателност към учителите, дейците на културата и науката.
На тази свята дата от българския календар искам да благодаря за усилията и постигнатите успехи на горнооряховските ученици, учители, журналисти, писатели, художествени ръководители и творци – всички, които допринасят за укрепването на община Горна Оряховица като културен център.
На всички Вас, които градите българския храм на знанието и посвещавате времето си за развитието на родната наука и изкуство, желая здраве и вдъхновение за нови творчески идеи и изяви!
Нека науката и изкуството разкриват пред всички нас нови върхове, които да преодоляваме с желание и лекота! Нека ги съхраняваме и влагаме в основите на българската идентичност, вдъхновявайки нашите потомци!
Честит празник на словото, на духа, на културата!
 
Инж. Добромир Добрев                                  
Кмет на Община Горна Оряховица                           
            

 


Ключови думи
Добрев 24 май
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати