Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Сдружение „Човеколюбие” направи дарение за трима абитуриенти от СУ „Георги Измирлиев”

  22.05.2020 12:04
Сдружение „Човеколюбие” направи дарение за трима абитуриенти от СУ „Георги Измирлиев”

В навечерието на 24 май трима абитуриенти от СУ „Георги Измирлиев” получиха финансова подкрепа от Сдружение „Човеколюбие”. По 150 лева връчи на зрелостниците председателят на Сдружението Неделчо Неделчев, като средствата са осигурени от спонсори. Дарителите са предложили на училищното ръководство да избере децата, които ще получат помощта. Това са Жулиета Цанева, Мартин Янакиев и Станислава Станчева от 12 „а” клас с класен Галина Кънчева. И тримата са много активни в училищния живот и смело се впускат в извънкласни дейности.

За своята 13-годишна история Сдружението има много дарителски кампании, опитваме се да бъдем близо до хората в неравностойно положение и само около последните Коледни и Великденски празници сме зарадвали над 150 души. Преди големия празник на буквите решихме да подкрепим деца, на които им предстои завършване на училище и навлизане в живота, обясни Неделчо Неделчев. Ще продължим да обръщаме внимание на учениците и ще работим с още училища, включително извън общинския център. Искаме да помагаме и на домовете за възрастни хора като този в Горски горен Тръмбеш, каза още председателят на „Човеколюбие”. Заедно с колегите си от Сдружението Мария Ковачева и Величка Жечева той пожела на тримата абитуриенти успех първо на матурите, а после и в избора на университет и професия в живота.

От своя страна директорът на училището Криси Аврамова изрази признателността си с благодарствен адрес и пожелание за съвместни инициативи в бъдеще.


Ключови думи
Сдружение "Човеколюбие" СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати