Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Основно почистени и дезинфекцирани зали посрещат спортистите и треньорите на Велико Търново

  21.05.2020 15:42
Основно почистени и дезинфекцирани зали посрещат спортистите и треньорите на Велико Търново

Всички спортни обекти, поддържани от ОП „Спортни имоти и прояви”, са в много добро състояние и са готови да приемат младите спортисти от Велико Търново и техните треньори, информира директорът на предприятието Петко Павлов. От утре са разрешени колективни спортни занимания на закрито, но без състезателен характер и без публика, а от 26 май в тренировките ще могат да се включат и децата на възраст до 18 години.
Периодът, в който съоръженията бяха затворени, бе използван пълноценно от екипа на общинското предприятие. Извършени бяха дейности, които при наличието на ежедневно спортуващи стотици деца и младежи е трудно да се реализират. Направено бе годишното основно почистване на стопанисваните от общинското предприятие зали и прилежащи помещения, което обикновено се прави през юли и август, когато броят на трениращите се редуцира. С оглед развитието на ситуацията с коронавируса, най- вероятно тази година летните месеци ще са силно натоварени с тренировки и състезания.  
Основно измити и дезинфекцирани са всички зали, заедно с прилежащите санитарни възли, фоайета, съблекални и коридорна площ, както и уредите вътре в тях. Почистени са над 2 200 кв. метра прозорци и дограма. Компрометираните участъци в помещенията са шпакловани и боядисани.  С техника е измита 1796 кв. метра настилка на закритата лекоатлетическа писта в СК „Ивайло“. Допълнен е пясъчникът на пистата, подменена е компрометираната ударопоглъщаща настилка по ръбовете му, която предпазва скачащите. Извършени са ремонтни дейности и са подменени счупени седалки на трибуните на стадион „Ивайло“.
Освен всички останали дейности по почистването, в Хандбална зала „Сава Величков“ са преначертани и игрищата за хандбал, волейбол и бадминтон, пребоядисани са хандбалните врати.
В много добро състояние е теренът на стадион „Ивайло“, за който са положени всички необходими грижи и на който вече водят подготовка футболистите на „Етър ВТ“. Редовно се косят и почистват от отпадъци прилежащите към СК „Ивайло“, Спортна зала „Сава Величков”, Мултифункционалната зала до СУ „Ем. Станев“ и футболен терен с изкуствено покритие „Трифон Иванов“, тревни площи. След разрешението за индивидуален спорт на открито бе осигурен достъп на спортисти и граждани до откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло“, без да се нарушават изискванията за безопасност на Министерството на здравеопазването.
Във връзка с протовоепидемичните мерки не бе допуснат нерегламентиран достъп до съоръженията, стопанисвани от общинското предприятие.


Ключови думи
Петко Павлов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати