Вторник, 04 Oct 2022
            
Светски

Допълнителни предпазни мерки се вземат за концерта на Стефан Вълдобрев в Павликени

  21.05.2020 12:26
Допълнителни предпазни мерки се вземат за концерта на Стефан Вълдобрев в Павликени

До 600 души ще бъдат допуснати в Летния театър на град Павликени за концерта на Стефан Вълдобрев на 22 май. Ограничението е въведено за повишаване на безопасността и във връзка с изискването на публични  събития да се запълва до 30% от капацитета на съответното съоръжение.
Допълнителни предпазни мерки са организирани за концерта, който ще е първото по-мащабно събитие във Великотърновска област след приключване на извънредното положение. Концертът се организира по повод Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура.
Целият Летен театър ще бъде дезинфекциран преди мероприятието. Създадена е организация за пропускателния режим на входа и за настаняването на публиката. При влизане ще бъде измервана температурата на всеки посетител, както и всеки ще бъде помолен да дезинфекцира ръцете си и да постави предпазна маска за лице.
Редовете със седалки на Летния театър ще бъдат запълвани през един. Отделните посетители също ще трябва да оставят по една свободна седалка помежду си. В случаите, когато посетителите са семейство или родител с дете/деца, няма да се изисква дистанция между тях.
На всеки от секторите в Летния театър ще са разположени представители на полицията, охрана от Общината и доброволци, които да осигурят спазване на предпазните мерки.
Предвиден е и ред за напускане на Летния театър след края на концерта, за да се избегне струпване на хора при изходите.
Събитието ще започне с връчване на наградите за изявени дейци на просветата и културата в община Павликени. Те вече бяха определени с решение на Общинския съвет. С цел спазване на изискванията за социална дистанция, колективните награди в категориите „Екип, колектив на годината“ и „Ученическа група, формация на годината“ ще бъдат връчени само на ръководител/представител на екипа/формацията.
Началният час на събитието е 18:30 ч. Входът е свободен.


Ключови думи
Стефан Вълдобрев Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати