Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Двама зрелостници от Средното училище в Елена със стипендия „Достойни Момчиловци“

  21.05.2020 09:15
Двама зрелостници от Средното училище в Елена със стипендия „Достойни Момчиловци“

И тази година с решение на Педагогическия съвет при СУ „Иван Момчилов“ беше присъдена ученическата стипендия „Достоен наследник на Момчилов“. Носители на званието са випускниците от XII „а“ клас Мирела Йорданова и Мирослав Тодоров.
Мирела получава наградата за творчество и оригиналност в учебните и ученическите дейности. Тя е с постижения в областта на компютърните технологии - сертификат на Microsoft office word и power point 2016, сертификат на Cisco, със сертификат е и от състезание по английски на Cambridge и Longman. Амбициозната зрелостничка участва в олимпиади по български език, химия, история, биология, на първо място е на областния кръг и е трета на националния на олимпиада за енергията. Получава награди на конкурси по изобразително изкуство.
Нейните разностранни интереси не свършват до тук. Тренира футбол, играе за тимовете „Етър“ и „Болярки“ във В.Търново, включена е в националния отбор за девойки до 17 години през 2017/2018 г. Повече от десет години играе в танцов състав „Балканджийче“, носител на много престижни награди.

Мирослав е награден като активен спортист, но през цялото време на обучение той е и отличник. Тренира от малък и признава, че спортът го е научил да бъде уважителен и честен, да води здравословен начин на живот и да изгражда характер. Смята да продължи в тази посока и ще кандидатства в Националната спортна академия.

Негов любим спорт е джудото, от 12 години тренира в еленския клуб „Ипон 87“ и вече не брои медалите и отличията от наши и международни турнири. Включен е в състава на Националния отбор по джудо. През всичките години е сред десетте най-добри спортисти на общината. Мирослав е капитан на отбора по волейбол в училище.


Ключови думи
Достойни Момчиловци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати