Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Решават за хандбалните първенства следващата седмица

  20.05.2020 15:08
Решават за хандбалните първенства следващата седмица

Федерацията по хандбал ще решава за края на първенствата на 30 май, когато се събира Управителният съвет. Досега са обсъждани няколко варианта, включително прекратяването на шампионатите, но по-вероятно е да има доиграване наесен.

От предложеното досега става ясно, че форматът на шампионатите вероятно ще бъде променен, като титлите при мъжете и при жените ще бъдат решени с финални четворки на директни елиминации в един уикенд, а не с полуфинални и финални серии с определяне на победителите в 2 от 3 мача.

При жените до края на редовния сезон остава да се доиграят още четири срещи, което може да стане в рамките на седмица, а след това първите четири в класирането да определят шампиона и медалистите в още четири срещи (полуфинали, мач за третото място и финал) в една зала в рамките на един уикенд. Идеята е сезонът при жените да стартира около средата на септември и да се довърши до края на месеца, а след седмица пауза да започне и кампания 2020/2021.

По-сложно е положението при мъжете, където остава да се изиграят общо шест срещи от редовния сезон, финалната четворка в шампионата, както и финалната четворка в турнира за купата на България. Поради тази причина се очаква мъжкият шампионат да бъде подновен още в началото на септември, за да може да приключи също до края на месеца.

На този етап горнооряховският „Локомотив”, който заема шесто място в мъжката „А” група, още не е подновил подготовка. Изчакваме решението на Федерацията, а и в момента няма как да тренираме пълноценно, заради ограничителните мерки. За да има що годе нормална тренировка, трябва да има разрешение заедно да бъдат поне 14 души, а това още не е позволено. Вероятно затова не се бърза с подновяването на шампионатите, коментира старши треньорът на „Локо” Йордан Димитров.


Ключови думи
хандбал
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати