Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Елена посреща празника си с онлайн програма

  20.05.2020 09:35
Елена посреща празника си с онлайн програма

И празникът на Елена - 21 май, Ден на светите равноапостоли Константин и Елена, тази година ще мине във виртуална среда. Заради епидемията от коронавирус и извънредната обстановка, в която е страната ни, няма да бъдат канени официални лица, денят няма да се обявява за неприсъствен за служителите от бюджетната система на община Елена, нито за неучебен за учителите и учениците от града.
В 9.30 ч. е началото на църковното богослужение с водосвет в храма „Успение на Пресвета Богородица“ („горната църква“), съгласно уточнението с Негово Високопреосвещенство Великотърновски Митрополит Григорий. На него ще присъстват служители на ръководни длъжности от общинската администрация, общински съветници и миряни. Местата за заставане на присъстващите ще бъдат обозначени по начин, който гарантира спазването на минимална социална дистанция от 1.5 м. във всички посоки. След запълване на обозначените места, в храма няма да бъдат допускани повече граждани. Присъстващите трябва да носят предпазни маски и да спазват всички останали противоепидемични мерки.
Ориентировъчно за около 11.30 ч. е предвидено издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и град Елена под звуците на съответните химни. Това ще стане в двора на Музеен комплекс „Даскалоливница“. Ще присъстват само служители на ръководни длъжности от общинската администрация, общински съветници и свещенослужители, които също трябва да са с маска и да спазват дистанция и всички останали мерки.
В празничния ден ще бъде излъчено онлайн видео приветствие на кмета на община Елена инж. Делян Млъзев към гражданите с начален час 11:30 ч. Връзка към видео приветствието ще има на сайта на Община Елена, както и в социалните мрежи.
Непосредствено след видео приветствието започва онлайн програма с изпълнители от художествените състави от общината.
В 21.30 ч., след съгласуване с РУ МВР - Елена, ще бъде организирана празнична заря във формат, който не изисква ангажирането на лицензиран оператор.


Ключови думи
Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати