Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Заедно в кризата: Театърът и Музеят във Велико Търново обединяват усилия за възстановяването на културния живот

  20.05.2020 08:59
Заедно в кризата: Театърът и Музеят във Велико Търново обединяват усилия за възстановяването на културния живот

Усилия за възраждането на културния живот във Велико Търново след извънредното положение обединяват Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ и Регионалният исторически музей във Велико Търново.
През месец юни Театърът, с любезното съдействие на Музея, възстановява своята концертна и спектаклова дейност. Това ще стане на откритата сцена в Лапидариума на Археологическия музей, който се намира на ул.„Силвестър Пенов“, 5000 ж.к. Варуша-юг, Велико Търново.
На 4 юни от 20.30 ч. там ще бъде изнесен гала-концерт „Празнични гласове“, диригент е Георги Патриков. В същия час, но на 11 юни, ще бъде представена постановката „Духът на поета“ от Стефан Цанев
На 16 юни, също от 20.30 ч., ще има концерт на хора на МДТ „Константин Кисимов", с диригент Яница Брънзелова, а на 18 юни от 20.30 ч. - постановката „Червило“, в основата на която са съвременни американски автори.
Билетите са на касата на МДТ „Константин Кисимов“, а в деня на съответното събитие – от 19.30 ч. на изнесена каса на входа на Лапидариума.

Сн. МДТ


Ключови думи
МДТ Регионален исторически музей
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати