Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Започна тестване за COVID-19 на всички служители от Община Сухиндол

  19.05.2020 11:44
Започна тестване за COVID-19 на всички служители от Община Сухиндол

Всички служители на Община Сухиндол ще бъдат тествани за COVID-19. Изследването започна днес, като до две седмици то ще обхване цялата администрация. Бързите тестове са осигурени от Общината, а изследването се извършва с превантивна цел.

Към момента няма регистриран случай на заразен с COVID-19 на територията на общината. Всички служители на администрацията са в добро здраве и нямат симптоми на болестта. Голяма част от тях обаче попадат в рисковата група, тъй като обслужват граждани и имат пряк контакт с голям брой хора. Бързите тестове показват и наличието на антитела, с което ще се провери дали  някой от служителите е прекарал болестта.

Инициативата е на инж. Пламен Чернев, който предприема изследването за успокоение на служителите и евентуално предотвратяване на заразата, ако има човек, който няма симптоми но е носител на вируса.

Община Сухиндол е първата в областта, която ще изследва всичките си служители за COVID-19. Тестовете се извършват под контрола на д-р Румен Йорданов, който е общопрактикуващ лекар в града.


Ключови думи
тестване Сухиндол коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати