Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

ВДС „Мамма Мия“ не спира да печели награди, подготвя свой YouTube канал

  19.05.2020 11:09
ВДС „Мамма Мия“ не спира да печели награди, подготвя свой YouTube канал

Последният месец бе изпъстрен с успехи и положителни събития за Вокално-драматична студия "Мамма Мия". Работата при тях продължава с пълна сила онлайн, въпреки извънредното положение. Възпитаниците на школата взимат участия в онлайн изданията на национални и международни конкурси.
"Звездата на месеца", както с гордост го нарекоха дамите от състава, е един от техните кавалери - Стефан Иванов. Той бе отличен с Трета награда в онлайн изданието на конкурса Harmannstadfest, гр. Сибиу, Румъния. В началото на май за него пристигна и Диплом с Първо място в категория соло вокал от конкурса "CYBERART" 2020, гр. Прага, Чехия.
В конкурса Prepering stars festival, отново със седалище Румъния, Стефан бе оценен с най - голям брой точки в своята възрастова група - 97.50, и благодарение на това той бе отличен с наградите Диплома и Трофей на категорията. В конкурсите в Румъния наградата "Трофей" се присъжда за най-голям брой точки, присъдени от журито измежду всички в категорията.
В момента тече още един онлайн конкурс, в който Стефчо е записан. Можете да чуете и подкрепите изпълнението му на фейсбук страницата „Детска вокално-драматична студия Mamma Mia".
Макар и онлайн, изпълненията на талантите се оценяват от професионално жури, а събралият най-много харесвания печели и награда за най-голяма популярност.
Освен в конкурси, възпитаниците на Емилия Пенчева се включиха и в инициативата на Български музикални таланти, поредица онлайн концерти „Оставам вкъщи с моята любима българска песен" . 13-годишния Стефан постави началото в една от първите вечери с песента "По първи петли" , а "точката" в последната концертна вечер поставиха 8-годишната Виктория Дряновска с песента "Мила, Кукло Барби" и 17-годишната Десислава Гурева с песен от репертоара на своя идол - търновката Михаела Филева  - "И аз съм тук".
Децата сами изявиха желание да участват в онлайн инициативи и издания на конкурси и фестивали. "Пее ми се, харесах си и конкурс..." - с това започват нашите разговори. Честно казано, не очаквах да се стиковаме и организираме толкова бързо, мислех, че извънредното положение ще ги притесни, но това ги мотивира да са по-активни от всякога. Валят идеи - работим върху направата на свой YouTube канал - "ДВДС Mamma Mia". Аз го започнах в началото на годината, но поради много ангажименти все не успявам да му отделя време. Благодарна съм на по-големите възпитаници от състава, които взеха присърце идеята и много помагат с клиповете. Страхотен екип са заедно, гордея се с тях! Дори си имаме ежеседмичен онлайн съвет - конферентен разговор, в който се разпределят задачи и се обсъждат идеи. Последното хрумване на децата от състава е поредица от онлайн поздрави на нашата фейсбук страница, които те ще отправят към нашата "Звезда на месеца" - Стефчо. Всички са много горди с него, дори всъщност - идеята с поздравите е изненада, за която все още не знае. Може да ги чуете и видите на нашата страница ", сподели ръководителят на състава Емилия Пенчева.


Ключови думи
Мамма Пия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати