Warning: fopen(/~news~15898081742474~detski-kuklen-teatar-na-otkrito-startira-vav-veliko-tarnovo-ot-yuni.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/zynn.dreammedia.bg/zynn/zynn/sc/Cache.php on line 53

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/zynn.dreammedia.bg/zynn/zynn/sc/Cache.php on line 54

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/zynn.dreammedia.bg/zynn/zynn/sc/Cache.php on line 55
Детски куклен театър на открито стартира във Велико Търново от юни : RegNews.NET - Новини по всяко време
Петък, 30 Oct 2020
            
Култура

Детски куклен театър на открито стартира във Велико Търново от юни

  18.05.2020 16:22
Детски куклен театър на открито стартира във Велико Търново от юни

Детски куклен театър на открито ще зарадва малките великотърновци и техните родители от следващия месец. Поредица от постановки с любими приказни герои е подготвена за публиката, а пиесите ще продължат през целия летен сезон и ще се играят всяка събота от 6 юни до 29 август. Представленията ще започват в 11,00 ч. и ще се състоят на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“. Входът ще е свободен.
Инициативата обединява две събития, чийто домакин е великотърновският Театър „Весел“ – „Лятна сцена на открито“ и второто издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“.
През юнските съботи малките и големи любители на жанра ще се насладят на четири избрани представления на Театър „Весел“.
От 4 юли пък започва „Лято, кукли и приятели“. Освен домакините от Театър „Весел“, в събитието ще се включат трупи от различни български градове, включително и гостуващ състав от Испания. Постановките продължават през целия юли и август.
Театралната поредица е част от културния календар на Велико Търново и ще се проведе с подкрепата на Общината. Партньор е и Министерство на културата.
Организацията на всички постановки на открито е съобразена с актуалните противоепидемични мерки, създадена е необходимата организация за спазването им.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати