Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Кристина Енчева спечели Гран при от международния конкурс Abanico

  16.05.2020 14:31
Кристина Енчева спечели Гран при от международния конкурс Abanico

8-годишната Кристина Енчева от Горна Оряховица спечели Гран при на фестивала за испанска и романска музика Abanico. Деветото издание на конкурса се проведе онлайн, но отново събра много участници, които бяха оценявани от международно жури.

Abanico е фестивал за музика и танц, включва конкурс за изпълнители на песен на испански или друг от групата на романските езици. Организира се МА „Artvoices” и столична община „Оборище”.

В първа група, където се състезава Кристина Енчева, журито включваше Митя Ефтерман от Русия, Елена Савчук от Естония и Атина Савиду от Гърция.

Кристина спечели първото място за френска песен с изпълнението на Derniere dans на Индила. Възпитаничката на Стела Дойкова спечели първото място и в категорията Световен хит, а в крайна сметка набра и най-много точки в генералното класиране. Със своя резултат от 572 точки тя изпревари останалите изпълнители в своята група с близо 70 точки. Това донесе и Гран при за Кристина Енчева.

Кристина е второкласничка в СУ „Вичо Грънчаров”, а музикалния си талант развива при Стела Дойкова и вокален състав Music sounds към НЧ „Напредък 1869” в Горна Оряховица.


Ключови думи
Кристина Енчева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати