Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Първенството във Втора лига приключи, шампион е ЦСКА 1948, „Локо” завършва девети

  15.05.2020 15:59
Първенството във Втора лига приключи, шампион е ЦСКА 1948, „Локо” завършва девети

Първенството във Втора лига няма да бъде доигравано, а ще се приеме класирането към момента след 21 изиграни кръга.

Така лидерът ЦСКА 1948 влиза директно в efbet Лига, а вторият „Септември” и третият „Монтана” ще играят баражи за влизане с 12-я и 13-я от елита. С кого точно ще играят ще стане ясно по-късно. Първа лига подновява на 5 юни.

Решението стана ясно преди минути, след заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз, който прекрати първенството на Втора лига и обяви червените за шампион. Решението е взето след консултация с представителите на всички клубове от втория ешелон и повечето от тях са обявили, че желанието им е шампионата да бъде прекратен. Само пет отбора са пожелали продължаване на първенството.

Изпадат „Верея”, които дори не започнаха този сезон, „Поморие”, които спряха междувременно, „Спартак” Плевен и „Спартак” Плевен. „Ботев” Гълъбово също са заявили, че нямат възможност да играят във Втора лига.
Горнооряховският „Локомотив” беше сред клубовете, пожелали прекратяване на първенството. Това означава, че отборът ще се събере в средата на юни и ще започне направо подготовка за новото първенство. То би трябвало да започне на 25 юли.


Ключови думи
Втора лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати