Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Други

„Интръст“ на Делян Пеевски с поредно дарение за болници в страната

  12.05.2020 14:42
„Интръст“ на Делян Пеевски с поредно дарение за болници в страната

Болнично оборудване на стойност 10 750 лева получи Белодробната болница в Пазарджик от „Интръст“ ЕАД на Делян Пеевски.
Помощта за Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания са 10 броя болнични легла, матраци и шкафчета към тях, които да бъдат използвани за пациенти с COVID-19.
Това е поредният благотворителен жест на Делян Пеевски в помощ на битката на лечебните заведения в региона с коронавируса. Преди няколко седмици кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че той е най-големият дарител за областта, като само помощта му за МБАЛ Пазарджик надхвърля 82 000 лева.
"Интръст"ЕАД е дарила и 300 защитни облекла за 24 660 лева за медиците на първа линия в лечебните заведения в Пловдив област.
Междувременно стана ясно, че в Клиниката по реанимация на Университетската болница „Св. Анна” в София, популярна като Окръжна болница, вече са монтирани двата респиратора, дарени от  "Интръст" и Делян Пеевски. Животоспасяващата медицинската апаратура, която е от най-висок клас, е готова за пациенти.
Апаратите са на обща стойност 144 000 лева. Те ще подпомогнат лекарите на първа линия в битката срещу COVID-19 и лечението на болни от заразата.
Изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков, от името на медиците и от свое име, благодари с писмо на дарителя Делян Пеевски.
„Уважаеми господин Пеевски,
Преди всичко искам да Ви благодаря лично за дарението, което нашата болница получи. Уверявам Ви, че дарените респиратори ще помогнат изключително много на пряко заетите в битката с Ковид19 и на всички други пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение.
Позволете ми да благодаря и на сътрудниците Ви за времето и усилията, което Вие и Вашият екип отделихте, за да помогнете на УМБАЛ "Света Анна" - София АД и на хората, които лекуваме.
Оценявам високо Вашия жест на щедрост и Ви благодаря!”, се казва в писмото.


Ключови думи
Пеевски дарение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати