Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Над 600 туристи посетиха Царевец, Трапезица и Никополис ад Иструм през почивните дни

  11.05.2020 13:27
Над 600 туристи посетиха Царевец, Трапезица и Никополис ад Иструм през почивните дни

През почивните дни 636 души посетиха три от обектите в структурата на Регионалния исторически музей във Велико Търново. Тези туристи избраха крепостите Царевец и Трапезица и археологическия резерват Никополис ад Иструм.

Най-много - 491, са посетителите на крепостта Царевец. В съботния ден те са били 224, а в неделя - 267 души. Вторият по посещаемост обект е Археологически резерват "Никополис ад Иструм", разгледан от 70 туристи в събота и 40 в неделя. 35 любители на културния туризъм са избрали за разходка крепостта Трапезица - 13 в събота и 22 в неделя.
Крепостите Царевец, Трапезица във Велико Търново и античният град Никополис ад Иструм край с. Никюп бяха отворени за посещения за от 6 май т. г. От тази седмица отварят и всички останали обекти и експозиции при спазване на изискванията за физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

Припомняме, че Царевец приема туристи от 6 май 2020 г. с удължено работно време от 8,00 до 20,00 часа , като продажбата на билети се преустановява в 19,00 ч.
За посещение са отворени и Трапезица - от 8.30 до 19.00 часа,  и Никополис ад Иструм - от 9,00 до 18,00 часа.
На всички посетители дистанционно се измерва температурата и при показатели над 37,5 градуса не се допускат в обектите. На входа на всеки обект е осигурен диспенсър с дезинфектант.  
Разстоянието за социална дистанция между посетителите трябва да е 2 метра
Музейните служители са обезпечени с предпазни средства и задължително трябва да ги използват, а при констатирано нарушение ще се носи административна отговорност.
Заповедта за отваряне на музейните обекти на открито със съответните противоепидемични мерки  се предоставя при необходимост на посетителите за запознаване на място.


Ключови думи
Царевец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати