Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Проф. Христо Бонджолов: Вярвам, че следваме верния път

  11.05.2020 08:53
Проф. Христо Бонджолов: Вярвам, че следваме верния път

Скъпи студенти, преподаватели и служители на Великотърновския университет,
Тази година няма да бъдем събрани пред паметника на нашите патрони – все още живеем и работим в необичайните условия на извънредното положение, наложени от пандемията. Въпреки ограниченията на социалната изолация всички ние заедно отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий и почитаме тяхното дело – създаването на славянската писменост.
Нашият университет достойно носи името на светите равноапостоли и просветители и следва утвърдените традиции на блестящата Търновска книжовна школа на Патриарх Евтимий, която по отношение на светското съдържание на дейността си е един от първите средновековни университети в Европа.
Скъпи студенти, преподаватели и служители, искрено се радвам на постигнатото от нас през последните няколко години. За мене днешният празник е добра възможност да изкажа своята благодарност и дълбока признателност за Вашия труд и за всеотдайната Ви работа. Утвърждаването на един университет е с неизмерима историческа стойност – това е най-значимата социална институция в духовната култура на всяка нация.
Аз вярвам, че ние следваме верния път!
Благодаря Ви, уважаеми колеги,
и честит патронен празник!
Проф. д-р Христо Бонджолов,
ректор на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“


Ключови думи
ВТУ проф. Бонджолов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати