Понеделник, 03 Oct 2022
            
Спорт

Дават на клубовете от Втора лига още два дена за размисъл, „Локо” ГО заяви, че иска прекратяване на първенството

  10.05.2020 11:43
Дават на клубовете от Втора лига още два дена за размисъл, „Локо” ГО заяви, че иска прекратяване на първенството

БФС е дал още два дни на клубовете във Втора лига за размисъл относно предложените варианти за довършване на сезона, информират спортните медии. Първоначално те трябваше да отговорят днес дали избират кампанията да приключи сега и временното класиране да бъде обявено за крайно, като вторият и третият да играят баражи с 13-ия и 12-ия от елита, или да се доиграят оставащите 12 кръга. Срокът е удължен до вторник (12 юли), като централата ще вземе решение на база преобладаващото мнение сред отборите.

Горнооряховският „Локомотив” вече е дал своето становище и то е, че е по-добре първенството да не се доиграва. На тази позиция са и клубовете, които също като „Локомотив” са в тежко финансово състояние и предпочитат да мислят за новия сезон, а не за доиграване на сегашния.

Но пък двама от лидерите в първенството – „Септември” и „Локомотив” (Сф) са категорично против прекратяването му. Спирането в този момент и при това класиране ощетява най-много точно техните отбори. „Септември” е на три точки след водача в таблицата ЦСКА 1948, но има мач по-малко. Софийските железничари пък са на три точки зад третия и това ги оставя извън баражите.

За горнооряховския „Локомотив” оставащите мачове са без значение. Отборът няма да изпадне дори да загуби всичките си срещи. Затова и ще доиграе първенството, ако се наложи, предимно с юноши.


Ключови думи
Втора лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати