Понеделник, 03 Oct 2022
            
Други

300 души от община Стражица ще получат хранителни продукти от Сдружение „Приятели на Горски Сеновец” и Фонд „Обединени срещу COVID-19”

  08.05.2020 16:04
300 души от община Стражица ще получат хранителни продукти от Сдружение „Приятели на Горски Сеновец” и Фонд „Обединени срещу COVID-19”

300 крайно нуждаещи се от подкрепа във времето на икономическа и здравна криза в община Стражица ще получат помощ от Сдружение „Приятели на Горски Сеновец” и Фонд „Обединени срещу COVID-19” под формата на храни и стоки от първа необходимост.

Благотворителната инициатива става възможна, след като Сдружението защити проект, който ще бъде финансиран от Фонда с 10 000 лева. Идеята е да се подкрепят самотни хора и семейства, заплашени от бедност с най0необходимите продукти.

Дарението е предназначено за самотни възрастни, хора с увреждания, семейства с деца, в които родителите са останали без работа. За да се определят най-нуждаещите се, Сдружението е потърсило помощта на кметовете с общината, които трябва да изготвят списъци с правоимащи. Кметствата ще помогнат и за раздаването на продуктите. Проектът трябва да бъде реализиран до 30 юни.

Сдружение „Приятели на Горски Сеновец” е създадено през 2003 г. първоначално с идеята да помага на Дома за деца с умствена изостаналост. След затварянето на Дома Сдружението не прекрати своята дейност, а я насочи към подкрепа на хора, изпаднали в трудна ситуация, в цялата област.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. Той финансира малки проекти до 10 000 лева на общини, болници, неправителствени организации. Бяха обявени две сесии за кандидатстване. Сред първите одобрени бяха МБАЛ Павликени, Център „Мария” и МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица.


Ключови думи
Сдружение Приятели на Горски Сеновец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати