Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Община Сухиндол участва в онлайн среща по международен проект

  08.05.2020 15:56
Община Сухиндол участва в онлайн среща по международен проект

Община Сухиндол се включи в онлайн среща по международен проект, в който е партньор. Събитието трябваше да се проведе в Италия, но предвид международната обстановка, свързана с COVID-19, беше взето решение всички участници да се включат онлайн. 

Така проектът „YES- Младежи за европейска солидарност“ стартира във виртуалното пространство, но идеята е при благоприятно развитие на пандемията следващите срещи да се проведат по определения график. Предвидени са събития в Португалия, Гърция, Испания, Швеция, а заключителната среща ще бъде в Берлин.

„Младежи за европейска солидарност“ е двугодишна мрежа, създадена за дискусии, свързани с ролята на солидарността във време на кризи, както и за ефективността на съществуващите европейски политики и програми за подкрепа. В проекта участват 16 партньори от 13 страни. Очаква се в него да се включат 500 директни и 55 000 индиректни участници, благодарение на международните събития за Деня на Европа, Деня на сътрудничеството на ЕС и Световния ден на справедливата търговия. Целта за повишаване осведомеността на гражданите ще бъде постигната с план, който включва 4 международни събития. В тях ще се включат по двама младежи от всяка държава, които ще бъдат обучени за „Европейски аниматори за солидарност“. В проекта са включени и две местни събития.

„Във време на пандемия доброволчеството е един пример при нас, с който младите хора могат да се включат и да работят в екип в извънредно положение. Като целта е по този начин да покажат своята солидарност към хора в неравностойно социално положение.  Това е една добра практика, която надгражда предишния проект, в който участвахме преди 10 години. Всичко това води до една устойчивост на тези проекти във времето, сподели в директната връзка кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев.

 


Ключови думи
проект Сухиндол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати