Неделя, 02 Oct 2022
            
Спорт

Състезатели на „Хемус” участват в първото онлайн Европейско първенство по пумсе

  04.05.2020 11:00
Състезатели на „Хемус” участват в първото онлайн Европейско първенство по пумсе

От днес стартира  1st Online Daedo European Poomsae Championships, в който ще вземат участие и състезатели на Таекуондо център „Хемус”.

Първи на виртуалния европейски подиум ще се представи старши треньорът на горнооряховския клуб Румен Димитров, който на 5 май ще се състезава в групата мъже до 40 години. На 6 май е първият кръг за Мартина Димитрова и Светла Александрова (cadet female) и Йордан Добрев и Кристиян Стефанов в категория junior male.

Участието им може да се подкрепи в деня на състезанието, като се харесват или споделят техните клипове. Най-харесваните и споделяните имат шанса да спечелят ваучери за екипировка на фирмата Daedo, която е основен спонсор на турнира.

Участието става като състезателите предварително са записали клипове на своите изпълнения и са ги пратили по зададения жребий в определения срок. Има изискване двете изигравания да бъдат едно след друго, заснети заедно с почивката, която може да бъде максимално 60 секунди. Турнирът е европейски, но се включиха и състезатели от цял свят и има голяма посещаемост за такъв формат предвид социалната изолация в условията на корона вируса. Румен Димитров, Йордан Добрев, Кристиян Стефанов, Мартина Димитрова бяха част от националния отбор, който трябваше да участва в Световно първенство по пумсе през месец май в Дания. Заради пандемията шампионатът няма да се проведе, вместо това състезателите имат възможност да покажат нивото си на онлайн турнир.


Ключови думи
таекуондо хемус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати