Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

РИОСВ: Няма превишение на нормите за качеството на атмосферния въздух в Свищов след пожар в Зимнич

  29.04.2020 18:44
РИОСВ: Няма превишение на нормите за качеството на атмосферния въздух в Свищов след пожар в Зимнич

След подадени сигнали от жители на Свищов и от кмета на Общината Генчо Генчев до РИОСВ – Велико Търново за задимяване и лоша миризма на територията на града, от Регионалната инспекция по околната среда и водите бе получен официален отговор:
 
„Няма превишения на нормите за качество на атмосферния въздух в Свищов след пожар в Зимнич, Румъния
 
Във връзка с постъпили сигнали на 23 и 29 април 2020 г. от граждани на Свищов  за дим и миризми от румънския бряг в град Зимнич, е извършен анализ на регистрираните стойности от автоматичната станция в Свищов. За периода от 21.04.2020 г. до 29.04.2020 г. не са регистрирани превишения на нормите за качество на атмосферния въздух за измерваните показатели: серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, сероводород и серовъглерод. За показател ФПЧ10 се извършва пробонабиране и последващ анализ, като резултатите ще станат ясни допълнително.
За получаване на достоверна информация за възникналата ситуация в гр. Зимнич, РИОСВ изпрати официално запитване до Комисариат Окръг Телеорман към Националната служба за екологична охрана на Румъния. Очаква се отговор от румънска страна“.


Ключови думи
Зимнич
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати