Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Общество

Училищата правят мащабна организация, за да раздадат по 210 гр. кашкавал и 600 гр. краставици на децата от началните класове

  28.04.2020 13:35
Училищата правят мащабна организация, за да раздадат по 210 гр. кашкавал и 600 гр. краставици на децата от началните класове

Мащабна организация правят училищата и горските стопанства, за да получат малките ученици по 210 гр. кашкавал на слайсове и по две краставици с общо тегло 600 гр. Офанзивата е заради подновяването на програмите „Училищен плод” и „Училищно мляко”, финансирана от министерството на земеделието и храните. Преди две седмици бе решено продуктите, които в учебно време децата получават всеки ден, да бъдат раздавани и за времето на дистанционно обучение. Сред множество спорове как да се осъществи раздаването беше решено то да става от училищата с помощта на горските стопанства, които да предоставят транспорт.

В СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица раздаването започна на 28 април с организация като по учебник, макар и за смешно количество продукти. В двора на училището е създадена организация за еднопосочно движение, при което да не се засичат влизащи и излизащи родители. Дезинфекцирано е. Раздаването става на два транша – от 10 до 12 часа сутринта и от 16 до 18 часа следобед, за да се улеснят работещите родители. За учениците на училището от селищата извън общинския център помага екип на Горското, който ще отнесе продуктите до Гарата, Поликраище и други села. Дежурни, сред които и директорът на училището Нели Атанасова, посрещат родителите, които искат да получат полагащите им се продукти. Няма напрежение, няма опашки. Само дето повечето остават силно разочаровани от това, което получават.

За времето от 13 до 30 март на всички деца от началния етап им се полагат 210 грама кашкавал на слайсове и 600 грама краставици. Преди да започне раздаването класните от 1 до 4 клас са прозвънили всеки родител, за да потвърди той, че иска да получи продуктите. Общо взето половината са се отказали, като техните продукти ще бъдат преразпределени между деца от семейства с по-затруднено материално положение. Вероятно ще има още един транш, който ще бъде раздаден до края на учебната година.


Ключови думи
плод и млако СУ "Вичо Грънчаров"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати