Неделя, 09 Oct 2022
            
Общество

Още 65 души тестваха за коронавирус в Свищовско, пробите са отрицателни

  28.04.2020 09:10
Още 65 души тестваха за коронавирус в Свищовско, пробите са отрицателни

Община Свищов продължи да прави тестове за коронавирус и през вчерашния ден на лица от рисковите групи, които извършват определен вид услуги и имат всекидневен пряк контакт с населението. Резултатите на новите 65 изследвани човека са отрицателни, като на трима са отчетени IgG антитела. Въпросните лица са прекарали инфекция и са оздравели. Те не са вирусоносители.
Изследването, което се прави, е чрез бърз тест IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2. В. Тестваните лица от втория етап на изследванията са представители на бизнеса – служители на три хипермаркета и три големи предприятия в Свищов, служители в аптеките и граждани от крайните населени места в общината, които граничат с населените места от други общини и осъществяват чести пътувания и контакти.
Днес Община Свищов ще направи тестове на ученици от различни свищовски училища, във възрастовия диапазон от 15 до 18 години. Ще бъдат изследвани и граждани, които се явят в сградата на Общинска администрация в 9.00 часа на 28 април. Тестването ще премине по реда на пристигане и ще обхване не повече от 50 лица.
Община Свищов припомня, че изследванията, които провежда, имат за цел да изградят клинична картина на здравната обстановка в общината, с цел превенция и налагане на адекватни мерки срещу разпространението на епидемията в случай, че бъдат установени заразени лица. Принципът на подбор се определя и следи от здравните власти. Гражданите, които имат желание да се тестват, могат да го направят срещу заплащане в болнична среда, а тези, които имат симптоми на заболяването, трябва да потърсят помощ от личния си лекар.
Към момента в община Свищов няма регистриран случай на заразен с COVID-19.

 


Ключови думи
тестване Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати