Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Култура

Нетрадиционен час в условията на дистанционно обучение проведоха в СУ ``Вичо Грънчаров``

  26.04.2020 14:30
Нетрадиционен час в  условията на дистанционно обучение проведоха в СУ ``Вичо Грънчаров``

Нетрадиционен час в  условията на дистанционно обучение под мотото ”Нека книгата бъде наш верен приятел завинаги” проведоха в СУ ``Вичо Грънчаров``
Учениците от II б  клас при СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица, с класен ръководител  госпожа Анка Йовчева, и учителите Стела Янкова и Ива  Иванова отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право съвместно с Литературния клуб „Асен Разцветников” при НЧ „Напредък 1869”, с председател госпожа Дора Ефтимова.                                                          
Малките читатели и техните родители се срещнаха виртуално с представителя на клуба - поетесата Галина Москова. Тя им прочете своите стихотворения  „Бебче”, „Вълкът”, „Пролет” и др.  Поздрави ги с песента „Лале ли си, зюмбюл ли си”.
За първи път Световният ден на книгата се отбелязва в испанската провинция Каталуния и на този ден търговците на книги в Барселона подарявали роза на всеки, който си купи книга.  Учениците получиха не роза, а сборника с детски стихотворения „Пъстра дъга” на Литературния клуб.
Второкласниците подариха  на клуба свои виртуални рисунки, обещаха да се срещнат отново и да представят свои стихотворения.  За децата това беше едно вълнуващо и незабравима преживяване в света на книгите, които са „кораби на мисълта и грижовно пренасят своя безценен товар от поколение на поколение” (Франсис Бейкън).


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати