Вторник, 27 Сеп 2022
            
Икономика

Бойко Борисов: Тази година ще започне строителство по всички лотове на „Хемус”, през 2024 магистралата ще е готова изцяло

  25.04.2020 14:25
Бойко Борисов: Тази година ще започне строителство по всички лотове на „Хемус”, през 2024 магистралата ще е готова изцяло

Амбицията ни е тази година да сме започнали строителството на всички останали лотове на АМ „Хемус”. Обещал съм на хората от Северна България да завършим магистралата. 2024 г. тя ще е изцяло готова от София до Варна, обяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин, докато инспектираше строежът на магистралата в отсечката между Белокопитово и Буховци.

Борисов бе придружаван от зам. министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Той обърна внимание на темата за археологическите обекти, които трябва да се проучват заедно със строежа на магистралата. Особено много са находките в търновската част на трасето.

Участъкът, който бе инспектиран днес, се строи от консорциум, който ще трябва да изгради седем виадукта, един мост, 10 селскостопански подлеза, връзки с пътен възел „Белокопитово“, както и пътен възел „Буховци“ при пресичането на магистралата с пътя между селата Мировец и Буховци. Прогнозите са участъкът да бъде завършен предсрочно и магистралата до Варна да порасне с още над 16 км. Миналата седмица Агенция „Пътна инфраструктура“ направи поредното междинно плащане към строителя в размер на 19 006 099,97 лв. Общата стойност на участъка е 143 742 000 лв. с ДДС.


Ключови думи
АМ Хемус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати