Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

Председателският съвет в Горна Оряховица тества онлайн заседаването

  24.04.2020 17:54
Председателският съвет в Горна Оряховица тества онлайн заседаването

Пробно онлайн заседание проведе разширеният Председателски съвет на Общинския съвет в Горна Оряховица. Местните парламентаристи, кметът инж. Добромир Добрев, заместниците му и секретарят на Общината тестваха алтернативния начин за заседаване, за да са подготвени за предизвикателствата на новото време, особено в извънредни обстоятелства като тези, пред които е изправен в момента целият свят.
Онлайн заседанието бе по идея на председателя на Общинския съвет Димитър Николов. Още преди 2 седмици Председателският съвет, също по идея на Николов, бе запознат с възможностите за дистанционно заседаване. Тогава Николов коментира, че това е следващото стъпало, след въвеждането преди 13 г. на безхартиените сесии в Общинския съвет в Горна Оряховица.
За теста съветниците използваха едно от най-сигурните приложения за видеоконферентни разговори, специално разработено за хора, които работят от разстояние. Съдействие им оказаха IT специалистите на Общината и Общинския съвет, като технически пробата бе обезпечена с ресурсите, с които местната власт в Горна Оряховица разполага.
С принципите на неприсъственото заседаване ще бъдат запознати и всички останали общински съветници в Горна Оряховица.


Ключови думи
Общински съвет онлайн заседание Димитър Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати