Понеделник, 03 Oct 2022
            
Други

Болницата в Павликени и две сдружения в областта ще получат финансиране от Фонд „Обединени срещу COVID-19“

  24.04.2020 12:03
Болницата в Павликени и две сдружения в областта ще получат финансиране от Фонд „Обединени срещу COVID-19“

МБАЛ „Павликени” ЕООД, Сдружение „Приятели на Горски Сеновец” и Сдружение „Център Мария” са сред одобрените за финансиране от Фонд „Обединени срещу COVID-19”, който е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България.

Седемдесет и четири проекта на лечебни заведения, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България ще получат финансова подкрепа от фонд „Обединени срещу COVID-19“. Първият кръг на кандидатстване приключи на 16 април. Сред тях ще бъдат разпределени 673 984 лв. Отпуснатата максимална сума е 10 000 лв.

Между 10 и 16 април т.г. във фонда са постъпили 437 кандидатури. Най-активни са били кандидатите от малки градове. Пълният списък на одобрените проекти е публикуван на www.United4BG.org.

​Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. До момента набраната в него сума е 945 000 лв.

Фондът продължава да приема проектни предложения до 18 часа на 27 април. Кандидатите трябва да попълнят електронен формуляр, достъпен на специално създадения интернет сайт www.United4BG.org.

Желаещите да помогнат в борбата за излизане от кризата могат да го направят на следната банкова сметка:

Обединена българска банка

IBAN BG06UBBS80021026072940

BIC UBBSBGSF

Български дарителски форум

 


Ключови думи
Фонд Обединени срещу COVID-19
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати