Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Празнична седмица започна в СУ „Георги Измирлиев”

  21.04.2020 11:09
Празнична седмица започна в СУ „Георги Измирлиев”

Няколко поколения „измирлиевци” отново ще бъдат заедно за празника на СУ „Георги Измирлиев” – най-голямото и най-старото училище в Горна Оряховица. Тази година, когато Гимназията отбелязва 161 години от създаването си, празникът ще бъде пренесен в Интернет заради епидемията от COVID-19. Това обаче няма да попречи на измирлиевската общност да отдаде дължимото на патрона – Георги Измирлиев, който е роден на 21 април преди 169 години.

Празничната седмица включва поредица от събития – концерти, конкурси, изложби. Те могат да се проследят чрез сайта на училището, страницата му във Фейсбук и канала в YouTube.

Началото на празничните прояви бе сложено с тържествено обръщение на директора на СУ „Георги Измирлиев” Криси Аврамова:

Скъпи ученици, учители, колеги, родители от голямата общност на измирлиевци,

Средно училище “Георги Измирлиев” празнува 161 години от създаването си. Ние с всички Вас сме същността, вдъхновението, успехите, радостта в настоящето и светлия поглед към бъдещето! Миналото е изписано със златни букви в историята. То мотивира и респектира.

В празничната седмица се обръщам към Вас с два пъти повече обич, защото не мога да Ви прегърна, мили ученици! Удвоено е уважението ми към всички колеги, с които в настоящото време на изпитания, заедно поддържаме неугасим огъня на знанието и грижата към децата! Възхитена съм от нашите родители, които с много разбиране и търпение помагат на чудесните ни момичета и момчета!

Мъдреците казват, че характерът проличава в трудни дни. Твърдението е азбучна истина. Горда съм, че още в първия ден на новата ситуация, налагаща задължителни мерки за дистанция, ние намерихме функционален съвместен вариант за пълноценно общуване! Всеки ден заедно се учим, надграждаме специфични умения, преодоляваме трудности в образованието и комуникацията. Затова искам да Ви благодаря – за всичко!

Мили ученици и учители,

Ситуацията ни постави пред поредното ново предизвикателство – да празнуваме патронния си празник онлайн. Сега ни се струва някак объркано, несвойствено, не дотам истинско. Но бъдете убедени, че един ден този спомен ще бъде светъл пример за обединени усилия! Ще ни напомня също така, че никой не може да промени предначертаното добро или зло, но може да смекчи с благородство, постоянство и отзивчиво сърце ударите на делника, за да изпитаме отново насладата от тържествените дни.

Честит празник, измирлиевци! Ние ще продължим – уверени, свободни, иновативни, почитащи традициите и символите на СУ “Георги Измирлиев”! И ще дойде денят, в който училищната сграда ще оживее от детски смях и глъч! Ще се прегърнем още по-силни и по-мотивирани!”.

Празничната програма включва разнообразни събития. В празничния 21 април ще имапоздравителен концерт на учениците от литературен клуб “Ние, четящите и творящите”. Той включва и музикален поздрав от “Джуниър Бенд” при СУ “Емилиян Станев” - Велико Търново.

Част от празничните събития е литературният конкурс “Поглед към бъдещето” по повод патронния празник. Ще бъдат публикувани извадки от най-добрите.

Годишната ученическа изложба “Моето училище празнува” трябваше да е в залите на Художествена галерия, но вече може да бъде видяна в Интернет.

С “Моята песен днес” изразява ще се представят възпитаниците на Гимназията от вокална група “Нота Фреш”.

Талантите на училището ще поздравят за празника с “ТИК ТОК ШОУ”.

Презентации, викторини, литературни четения, рецитали, както и третото по ред изложение “Моят домашен любимец” допълват с настроение красивия и светъл свят на измирлиевци.

В прочувствано видео обръщение три поколения измирлиевци от едно семейство, дълбоко свързано с Гимназията, отправят своето послание.

СУ “Георги Измирлиев” представя и нов видеоклип, който е обобщение на гордостта да си част от измирлиева общност.

Филм „Училище наше, какво си ти?”

https://youtu.be/tSggll7nGRE

Поздравителен концерт „Честит празник, измирлиевци!”

https://youtu.be/_yTXVFLBEN8

 

*Линк към сайта на СУ “Георги ИЗМИРЛИЕВ”-

http://sou-gizmirliev.jlsoft.eu/

*Линк към FB-страницата на СУ “Георги ИЗМИРЛИЕВ”-

https://www.facebook.com/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%98%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B3%D1%80-%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%9E%D1%80%D1%8F%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0-340372333258857/

*Линк към YouTube канала на СУ “Георги ИЗМИРЛИЕВ”-

https://www.youtube.com/channel/UCCjSc7GFcL2mlrLLyLZbICg


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати